Gratis advies

Een vaste prothese op implantaten is de meest natuurgetrouwe en comfortabele oplossing voor mensen die (bijna) al hun tanden missen. Doordat er -in tegenstelling tot een gewoon kunstgebit- geen gehemelteplaat nodig is, komt uw volledige smaaksensatie weer terug. Met een vaste prothese hoeft u uw gebit nooit meer uit te nemen. U poetst uw nieuwe tanden alsof ze van uzelf zijn.

All-on-4

allon4De nieuwste techniek om een vaste prothese op implantaten te plaatsen, heet All-on-4. Dat wil zeggen dat er slechts vier implantaten per kaak nodig zijn om de hele prothese vast te zetten. Doordat de twee achterste implantaten schuin naar achteren in uw kaak worden geplaatst, ontstaat voldoende draagvlak voor de hele tandenboog. Een All-on-4 prothese is zowel geschikt voor de onder- als de bovenkaak.

Wat is een implantaat?

implantaatEen tandheelkundig implantaat is een permanente vervanging voor tandwortels. Een kunstworteltje dat de plaats inneemt van de tand- of kieswortel die verloren is gegaan. Een implantaat ziet eruit als een minuscuul schroefje en is gemaakt van weefselvriendelijk materiaal (titanium) dat volledig door het lichaam geaccepteerd wordt.

De Behandeling

Bij een All-on-4 prothese wordt een digitaal geplande boormal gebruikt die de implantaten heel nauwkeurig in uw tandvlees aanbrengt. Omdat uw tandvlees niet gehecht hoeft te worden, is er weinig kans op napijn. Deze behandeling is ook prima mogelijk als u al jarenlang een kunstgebit draagt of nog enkele tanden en kiezen van uzelf hebt.

Kosten

Wilt u meer weten over een vaste prothese of de kosten? Maakt u dan een afspraak voor een intakegesprek.